Hopp til innholdet

Bærekraft - ett felles ansvar

I over 125 år har vi drevet utvikling og velferd i vårt lokalsamfunn. I dag står vi ovenfor nye og større utfordringer relatert til klima og miljø, sosiale forhold og økonomisk styring. Som lokalbank har vi et ekstra ansvar for bærekraftig økonomi uten å skade mennesker og naturen rundt oss.

Bakgrunnsbilde som viser at Hegra Sparebank er miljøtårnsertifisert

Vi er opptatt av bærekraft – i går, i dag og i morgen

Hvorfor jobber vi i lokalbanken med bærekraft? Jo, det er jo derfor vi er her i utgangspunktet. Det er samfunnsoppdraget vårt.

De norske lokalbankene ble opprettet for å bidra til vekst og økonomisk utvikling i sine lokalsamfunn, og for å gi vanlige folk mulighet til å spare for en tryggere økonomisk fremtid. Det var bærekraft i praksis den gangen, og det er det fremdeles. 

Men Norge og verden har også forandret seg. Vi mennesker påvirker nå naturen, klimaet og hverandre på måter som ingen hadde kunnet forestille seg da banken ble opprettet. Derfor handler bærekraft i vår tid også om noe mer.

Skal vi sikre at landet vårt forblir et godt sted å bo i fremtiden også, må vi ha økonomisk trygghet og arbeidsplasser. Vi må behandle hverandre bra, og unngå store klimaendringer og naturødeleggelser.  

Vi i banken er ikke eksperter på klima eller natur, men vi kan ganske mye om hvordan dine og mine prosjekter, boligkjøp, reiser og forbruk kan påvirke samfunnet vårt - og verden rundt oss. Og vi blir stadig bedre.

Sammen med deg, andre mennesker og bedrifter i lokalsamfunnet, vil vi bidra vi til økt fokus på bærekraft der vi kan. 

Vi jobber med å bli enda bedre rådgivere for deg, og for å finne gode måter vi kan gjøre ting smartere og bedre på - sammen. For økt bærekraft for verden, vårt nabolag, deg og meg. Små og store skritt i riktig retning - hver eneste dag.

Ler mer om våre tiltak