Hopp til innholdet
Dame rydder i garasjen
Innboforsikringen din gjelder også for garasjen din. Ta høyde for det når du bestemmer forsikringssummen. Og glem for all del ikke å låse den.
Tips- og råd

Garasjen - det glemte skattekammeret ditt

Har du tenkt på hvor mange ting du faktisk har stuet bort i garasjen din? Her får du 5 enkle grep for å ta bedre vare på de glemte skattene dine.

Alle vet at det ligger mye penger selv i ordinære kjøkken og bad. Men det er et annet rom som fort blir glemt når det kommer til forsikring. Vi snakker selvsagt om selveste kongen av lagerrom – garasjen.

Innbo: ikke glem det du har i garasjen din

Regelen er at innboforsikringen dekker innbo i bolig og garasje ubegrenset opp til den summen man har satt. Men vi opplever stadig at folk kun tenker på innbo inne huset.

– Ikke glem å tenke på det du har i garasjen også, understreker Hege Alfei Sæbø i Eika Forsikring.

Sykler og ski, snøfreser og gassgrill, verktøy og campingutstyr. Listen er lang over ting det er fort gjort å fylle garasjen med slik at den blir et uoversiktlig roterom.

– Vi anbefaler derfor at du lager et godt system, og tar bilder av det du eier. Har du kontroll på verdiene dine, blir alt lettere i etterkant dersom det skulle skje noe, råder Sæbø.

Les også: Vet du hvor mye du egentlig eier?

5 enkle grep for å ta bedre vare på de glemte skattene dine

1. Skaff deg en oversikt

Gå gjennom alt som er i garasjen. Hva har du brukt de to siste årene? Bestem deg for hva du kan selge, gi bort eller kaste.

2. Heng ting opp på veggen

Heng så mye som mulig på veggene. Monter noen kraftige kroker som kan bære tunge ting som stiger, ski, sykler, stoler og bord. Da får du lettere oversikt.

3. Heng opp bildekkene

Bildekk skifter vi to ganger i året. Også bildekkene bør derfor henges opp på veggen, for å frigi gulvplass. Gummien blir dessuten dårligere når dekkene blir liggende på gulvet.

4. Skaff deg en verktøytavle

Har du orden i verktøyet er mye gjort. Skaff deg en verktøytavle og en arbeidsbenk, så får du full oversikt over utstyret ditt.

5. Lås døra

Skal innboforsikringen din gjelde, må du gjøre det vanskelig for tyven å komme seg inn. Vær derfor nøye med å låse døra. Det kan virke som en selvfølge, men det er fort gjort å nedprioritere lås og sikkerhet på garasjen siden det ikke er et oppholdssted til daglig.

Kvinne og to barn lager middag

Ikke glem innboforsikringen

Ikke undervurder verdien på tingene dine. Plutselig skjer det noe, og er du ikke forsikret får du ikke dekket tapet.