Hopp til innholdet
Kvinne sitter på sofaen, smilende mens hun snakker i telefonen og bruker en bærbar datamaskin.
Det har aldri vært enklere å handle fra sofakroken.
Kredittkort

Hvordan bør du betale når du handler på nett?

Fra det gode gamle kredittkortet til nye tjenester som Samsung Pay, Google Pay, Vipps og Klarna. Det finnes mange måte å betale på og hver av dem har sine fordeler.

I denne miniguiden går vi gjennom noen av de mest populære betalingsløsningene og fokuserer på fordelene og ulempene du bør kjenne til.

Vi ser på alt fra hvordan du kan handle sikrere på nett med kredittkortet, til smarte apper som kan gjøre livet ditt litt enklere. Sjekk de ulike alternativene og finn løsningen som passer best for deg.

Kortbetaling? Du bør fremdeles bruke kredittkortet til netthandel

I dag er det like trygt å bruke bankkortet som kredittkortet når du handler på nett, og du har omtrent de samme reklamasjonsrettighetene på begge kort.

Litt forskjell er det likevel – vis noe skulle skje med kredittkortet ditt er det ikke pengene på din bankkonto som blir berørt. Det er banken sine penger som blir borte. Derfor anbefaler vi fremdeles at du bruker kredittkortet når du handler på nett. På denne måten verner du bankkontoen din mot eventuelt misbruk.

 • Kredittkortet er ikke knyttet direkte til kontoen din, og du er forsikret mot ID-tyveri.
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du bestiller reiser med kredittkortet.
 • Ved manglende levering og konkurs har du gode reklamasjonsrettigheter som gjør at du får pengene tilbake.
 • Bruker du kredittkortet kan du sjekke alle transaksjoner og kontrollere at alt er i orden før du betaler den månedlige faktura.

Godkjenn alle kjøp med BankID

Når du betaler med kredittkortet signerer du med BankID. Om du ikke allerede har byttet til BankID-appen, er det på høy tid. Det er nå over 3 millioner nordmenn som bruker BankID-appen. Kom i gang du også, så har du den tryggeste betalingsløsningen uansett hvor du er. Les mer.

Visste du at?

I følge Statistisk sentralbyrå utgjorde betaling med kort i forbindelse med netthandel 170 milliarder kroner i 3. kvartal i 2023.

Du kan velge blant flere betalingsløsninger

Vipps brukes ikke lenger kun til vennebetaling og du kan enkelt betale med appen også når du handler på nett. Bruk Vipps for rask betaling med mobilen og legg inn både bank- og kredittkortet ditt på forhånd. Husk at du bør bruke kredittkortet når du betaler med Vipps på nett og i app.

Fordeler:

 • Enkel og rask betalingsløsning i en app du (sannsynligvis) allerede har.
 • Alle kvitteringer samlet på ett sted.
 • Du behøver ikke tenke på kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode – alt er allerede registrert i appen.

Alle som har bankkort eller kredittkort fra oss kan bruke Google Pay og Samsung Pay som betalingsmåte i fysiske butikker og på nett. Perfekt for deg som har en Android-mobil. For å komme i gang trenger du bare å laste ned Google Wallet eller Samsung Pay appen og legge til kortet ditt. Enkelt og greit!

Fordeler:

 • Rask betaling med mobilen
 • Du slipper å fylle inn kort- og adresseopplysninger hver gang du handler på nett
 • Kan også brukes i fysiske butikker

Velger du å bruke Klarna Faktura får du tilsendt en faktura når du bestiller noe på nett, og trenger dermed ikke å betale noe med en gang. Bruk Klarna Faktura når du ønsker å prøve varene før du bestemmer deg. Husk å registrere bankkortet ditt i tjenesten, så betales regningene med bankkortet ved forfall.

Fordeler:

 • Trenger du mer tid til å betale, kan du utsette i opptil ti dager uten å bli belastet med purregebyr.
 • Du får betalingspåminnelser slik at du husker å betale i tide.
 • Fakturaen oppdateres umiddelbart med riktig beløp dersom du bare beholder noen av varene og returnerer noe underveis.

Ulemper:

 • Du blir belastet med et purregebyrer og ekstra omkostninger om du betaler for sent.