Hvor mye lønn ville du klart å leve på når du blir pensjonist? 

Hadde du klart å leve på to tredjedeler eller halvparten av lønna du får i dag? Dette kan være realiteten for enkelte når de blir pensjonister, og derfor er det så viktig at du selv tar ansvar for pensjonen din. Enkelte kan få seg en liten vekker når de forstår at pensjonen kan bli en god del mindre enn det de mottar i lønn i dag.

Hvor mye bør du spare til pensjon? 

Ønsker du å ha full frihet som pensjonist? Det er fullt mulig å starte pensjonisttilværelsen som millionær. Uansett hvilket sparemål du har så viser modellen hvordan små beløp i månedlig sparing kan bli til store beløp over tid. Og jo tidligere du starter jo sparingen – jo mindre beløp trenger du å spare hver måned for å nå målet ditt. 
 
 Alder  Sparebeløp i fond pr. måned Ditt innskudd Forventet avkastning      67 år
 20 år 400 kr 225.000 kr 775.000 kr     1.000.000
 30 år 700 kr 310.000 kr 690.000 kr
 40 år 1.300 kr 421.000 kr 579.000 kr
 50 år 2.900 kr 591.000 kr 409.000 kr
 60 år 9.500  kr 798.000 kr 202.000 kr


*Forutsetning: Sparing i aksjefond med forventet realavkastning 5,75 % per år. Det gjøres oppmerksom på at forventet avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, investeringsrisiko, samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kursfall. Utregninger er ikke justert for inflasjon og er kun ment som et illustrerende eksempel.

5 gode tips til din pensjonssparing

Enten du er under 30, nærmer deg 40 eller har rundet 50, har du tid til å ta grep og sørge for at du kan forme din fremtid, slik du ønsker den. 

  1. Få oversikt over hvor mye du får i pensjon. Du kan enten spørre rådgiveren din i banken om hjelp til å beregne pensjon  for deg, eller logg deg inn på Norsk pensjon.

  2. Samle pensjonen din hos banken med personlig service og rådgivningskompetanse. Ved å ha pensjonskonto i banken din vil våre dyktige rådgivere hjelpe deg å gjøre pensjon enklere å forstå. Sett av litt tid til en samtale med en rådgiver slik at du også kan lykkes med pensjonssparingen din. Les mer om egen pensjonskonto og avtal en pensjonsprat med en av våre dyktige rådgivere.

  3. Finn riktig risiko for deg. Logg deg inn i mobilbanken for raskt og enkelt sjekke om du bør endre din risikoprofil. Dette kan gi betydelige utslag på hvor mye du får i pensjon. Er du i tvil om hvorfor og hvordan du kan endre risikoprofilen din, snakk med oss i banken.

  4. Lurer du på hvor mye du bør spare til pensjon? Vi tenker at litt er bedre enn ingenting. Det viktigste er å komme i gang og at du sparer det du har mulighet til. Jo tidligere du starter med pensjonssparingen din, desto lavere kan det månedlige sparebeløpet være. Ta gjerne en titt på figuren over for å få en pekepinn på hvor mye du bør spare når du starter med pensjonssparing. Kontakt gjerne også rådgiveren din i banken, så hjelper vi deg å nå pensjonsmålet ditt.

  5. Lag deg en spareplan for pensjonen din og vær trofast mot denne. Lag gjerne et langsiktig sparemål, men gjerne også et kortsiktig og «nærmere» sparemål. Pensjon kan oppleves som fjernt og vanskelig å spare til fordi pensjonsalder er så langt frem i tid. Det er nettopp derfor det er så viktig å ha en plan for sparingen din og at du holder deg til denne planen! Dette får du hjelp til hos rådgiveren din, som sammen med deg legger opp en fast og enkel plan basert på din økonomi, fremtidsplaner og ønsker. 

Til syvende og sist er pensjon ditt eget ansvar og ditt eget valg. Kontakt oss i banken så hjelper vi deg med pensjonssparingen din. Gjennom en god samtale og individuell rådgivning vil vi sammen finne gode løsninger for at din fremtid blir slik du ønsker den. Kom i gang med pensjonssparingen din i dag!