Behov / ønske
Et hjem er mer enn tak over hodet - det er et sted hvor minner skapes. Endringer i livssituasjon som ny samboer eller ny jobb er grunner for å ønske seg ny bolig. Behovet har meldt seg og du vil bytte. Når man flytter, er det lurt å tenke langsiktig. Tenk gjennom din egen livssituasjon og planlegg deretter. God planlegging er også nyttig når du skal velge plassering, og det hjelper deg med å begrense søket ditt.

  • Trenger du parkeringsplass?
  • Holder det med to soverom?
  • Hvordan er nabolaget?
  • Rekkehus, enebolig eller leilighet?

Skaff oversikt
Etter å ha undersøkt gjennom Aktiv Stjørdal, Finn.no og andre annonsesteder en stund, har du fått oversikt. Et tips er å lagre søk gjennom Finn.no eller Rubrikk.no for å holde deg oppdatert. I tillegg kan du enkelt (og helt gratis) melde deg som “interessert” på leiligheter i områder du ønsker å flytte til. Det vil si at du får følge budrunden på SMS. Da vet du bedre hva ulike boliger i ulike områder går for. Det finnes også arkiv med historiske salg på de fleste boliger, slik at du kan se prisutvikling gjennom årene.

 

Tidlig kontakt med banken
Parallelt med å skaffe deg oversikt er det lurt å ta kontakt med banken tidlig. Fortell oss om dine planer og at du vurderer å bytte bolig. Du trenger ikke å ha en spesiell bolig klar foran deg for å gjøre dette. Med et finansieringsbevis fra oss kan du snevre søket ditt ytterligere, samtidig som du er klar for budrunde. Plutselig en dag ser du boligen som passer dine preferanser perfekt, da er det essensielt å ha finansiering på plass. 

 

Aktiv Stjørdal hjelper deg i prosessen
Nå som Hegra Sparebank eier et meglerfirma, Aktiv Stjørdal, skal kundene våre selvsagt nyte godt av dette. De har lang og bred erfaring med kjøp og salg fra Stjørdal, Hegra, Meråker, Selbu mm. (Værnesregionen) og hjelper deg med det du måtte lure på. Med finansieringsbevis fra oss, får du 25% rabatt på meglerprovisjon fra Aktiv Stjørdal ut 2023. De gir deg nyttige tips til hva du burde se etter på visning, forklare prospektet og anbefale deg boliger ut fra dine ønsker og behov.
Psst... de har kontor sammen med oss i Triangelparken.

 

Dra på visning, men forbered deg
Å dra på visning er en spennende del av prosessen, men ikke la følelsene villede deg til et impulsivt kjøp. Ikke alle boliger er slik de fremstår på bildene. Les alltid prospektet – nøye! Da unngår du uforutsette og uhyggelige (kostbare) overraskelser. Prospektet gir deg en oversikt over boligens tilstand. Se spesielt etter TG3 på våtrom, grunnmur, tak og andre vitale områder. TG3 må snarlig utbedres og det er derfor lurt å inkludere et oppussingsbudsjett i totallånet.

 

Kjøp og kjøpsprosessen
Du har funnet en bolig og du ønsker at denne skal bli ditt fremtidige hjem. Forhandlingene kan virke skremmende, men kan også være en positiv opplevelse. Bolig er et helt spesielt kjøp. Og kjøpet oppleves bedre hvis du får prutet litt. Prisantydning er nettopp dette, en antydning. Til syvende og sist er det du og selgeren som skal bli enig.

Drømmehjemmet er innen rekkevidde, og vi er her for å hjelpe. Kontakt oss i dag og hør hva vi kan gjøre for deg!