Hegra Sparebank inviterer alle våre småsparere til en skummel og aktiv temakveld hos oss i Kjøpmannsgata 7, onsdag 1. november, for å markere verdens sparedag. Det blir aktiviteter som rebus, tegning og profesjonell ansiktsmaling for de minste (2 til 10 år) og miniforedrag på 15 minutter om "sparing til barn" for foresatte. Vi har giwaways, popcornmaskin, godteri, brus og pyntet banken med skumle effekter. Det kommer også to engasjerte ungdommer som hjelper og underholder barna gjennom rebusen.

Selv om det er "dyrtid" er ikke fondsparing til barn skummelt, men derimot en god ide. Jo tidligere man starter sparing til barn, jo bedre er det. Lang tidshorisont på sparingen er bra fordi man står bedre rustet til å tåle eventuelle svingninger i aksjemarkedet. Dette blir det mer snakk om 1. november. 

Velkommen til oss fra kl. 16:30 - 19:30, 1. november!

Sparingens dag

Den 31. oktober 1924, på den siste dagen av den første internasjonale sparebank-kongressen, ble et bestemt at denne datoen skulle være sparingens dag. Dagen deler også dato med den voksende tradisjonen "halloween". Siden vi ikke vil konkurrere med denne dagen, markerer vi verdens sparedag datoen etterpå med halloween-tema.

Miniforedragene skal gjøre deg som foresatt mer bevist på hvordan sparing for barn/barnebarn kan gjøres rimeligere hvis man starter i rett tid. Lær deg mer om renters rente og effekten av avkastning over tid.

Gjetter du prisen? 

Både person A og B sparer i fond med en gjennomsnittlig rente på 6,5% til sine barn. Person A starter ved dåpen og sparer 300 kr. i måneden til 18års dagen og opparbeider seg cirka. 108.000 kr. Person B vil ha samme beløp til sitt barn ved 18års dagen, men starter å spare når barnet fyller 10 år. Hvor mye tror du person B må spare hver måned? 

Kom innom banken 1. november for svaret eller avtal sparemøte gjennom lenken under, vel møtt!